Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسئول مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار جزئیات جلسه اخیر کمیته فقهی این سازمان را تشریح کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، مجید پیره، گفت: تسویه چندمرحله‌ای، یکی از قالب‌های قراردادی است که پیشنهاد راه‌اندازی آن در شرکت بورس کالای ایران ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: مطابق این پیشنهادی که ارائه شده، طرفین در معامله مشخصی در خصوص تسویه مطابق زمان‌بندی مشخص توافق می‌کنند. جزئیات این قرارداد به صورت پیشنهادی در اختیار کمیته فقهی سازمان بورس قرار داده شده بود به این صورت است که براساس این سازوکار، مناقصه‌گذار که متقاضی دریافت مقدار معین از کالای معینی بر طبق زمان‌بندی مشخصی است، با عرضه‌کننده آن کالا در خصوص انجام معامله مذکور مطابق زمان بندی مشخصی توافق می‌کند و عرضه‌کننده در ازای تحویل بخش معینی از کالا، بخشی از مبلغی که توافق شده است را دریافت می‌کند.
پیره اظهار کرد: مطابق جمع‌بندی که در کمیته فقهی در خصوص اصل این معامله انجام شده بود، این نتیجه حاصل شد که این معامله را می‌توان در دو قالب مطرح کرد. قالب اول، استفاده از قرارداد صلح است که به موجب آن، در قالب این عقد، طرفین معامله در زمان انعقاد قرارداد در خصوص جزئیات و زمان‌بندی پرداخت مبلغ معین و تحویل کالا توافق می‌کنند.
وی یادآور شد: در این حالت، به اعتقاد کمیته فقهی، معامله در همان ابتدا بین طرفین قطعی و منعقد می‌شود اما تسویه آن یعنی پرداخت ثمن معامله از طرف خریدار و تحویل مبیع از طرف عرضه کننده، طبق زمان‌بندی است که مورد توافق طرفین قرار دارد.
کارشناس مالی اسلامی مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد: حالت دیگری که کمیته فقهی آن را تأیید کرد، حالتی است که قرارداد در ابتدا بین طرفین منعقد نشود بلکه طرفین این قرارداد، در ابتدا، یک توافق اولیه برای انعقاد قراردادهایی در طول زمان داشته باشند و در حقیقت در این حالت، در ابتدا قراردادی بین آنها منعقد نمی‌شود بلکه توافق اولیه‌ای برای انعقاد برخی قراردادها در طول زمان است.
پیره ادامه داد: هرکدام از قراردادها که طبق زمان‌بندی، موعد ایفاء تعهد آن فرا می‌رسد، در آن مقطع زمانی، معامله بین طرفین منعقد می‌شود و این حالت دومی بود که کمیته فقهی برای موضوع تسویه چند مرحله‌ای مطرح کرد و آن را جایز دانست.
وی اظهار کرد: برخی مسائل دیگر هم ممکن است در خصوص این قرارداد مطرح شود همانند اینکه چنانچه بخشی از مراحل در طی این چند مرحله، بین طرفین انجام نشود، در این صورت آیا کل معامله باطل است یا صرفا همان مرحله باطل می‌شود؟ این موضوع در ادامه بحث و بررسی مطرح شد ولی جمع‌بندی کمیته فقهی منوط به تنظیم و تصویب اصل قرارداد بر مبنای یکی از این دو حالت شد و مقرر شد کمیته فقهی در جلسه آینده در خصوص سایر ابعاد این موضوع بحث و بررسی کند.
کارشناس مالی اسلامی مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: در ادامه این جلسه و در دستور دوم، بخشی از مصوبه کمیته فقهی در خصوص اوراق مرابحه در فرض واگذاری برخی از مسئولیت‌های نهاد واسط به بانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و صورت‌جلسه قرائت شد ولی نهایی شدن صورت جلسه و امضای آن به جلسه بعد موکول شد.انتظار برای تداوم رشد قیمت ها در بورس
شاخص بورس اوراق بهادار اوایل تیرماه در محدوده 87 هزار و 600 بود، اما از چهارم مرداد توانست قله 81 هزار و 500 واحدی را پشت سر گذاشته و بالای سطح مقاومت فنی قرار بگیرد.
فیروزه عسگری، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب بالا گفت: پس از عبور شاخص از این مقاومت، بازار سرمایه در روندی صعودی قرار گرفت و شاهد رونق نسبی در بازار بودیم.
وی با اشاره به گزارش‌ های سه ماهه خوب شرکت‌ ها ابراز داشت: رشد قیمت‌ های جهانی کامودیتی‌ ها به‌ویژه محصولات معدنی و فلزات اساسی، همچنین تعدیلات سود پالایشی‌ ها و برقراری آرامش سیاسی در منطقه، همگی عاملی برای رشد حجم و ارزش معاملات بورس بودند که در کنار آن، شاخص نیز ارقامی بالاتر را لمس کرد.
عسگری ادامه داد: در این مدت، صنایع آی‌تی، فلزات اساسی و محصولات معدنی بیشترین تاثیر را در روند صعودی شاخص داشتند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: حدود دو هفته گذشته، نخستین عرضه اولیه سهام امسال انجام شد و طی آن، 47 میلیون سهم شرکت "به پرداخت ملت" در بازار دوم بورس عرضه شد. این عرضه با استقبال خوبی همراه شد به طوری که تا چهارم مرداد ماه رشدی نزدیک به 25 درصدی را در یک هفته تجربه کرد.
وی با اشاره به اینکه شتاب رشد صنعت آی‌تی در کشور و ورود خدمات جدید و متنوع در این حوزه باعث افزایش اقبال بازار به سهام این صنعت و رشد سود انتظاری سهام این گروه شده است، در خصوص آینده بازار ابراز داشت: از آنجا که رشد اخیر بازار سرمایه براساس تحولات بنیادی شرکت‌ ها شکل گرفته است، در صورت ادامه رشد نرخ جهانی کامودیتی‌ ها یا حتی تثبیت قیمت‌ های فعلی یا رشد نرخ دلار، انتظار ادامه رشد نرخ سهام و به تبع آن شاخص بورس را در میان‌مدت داریم.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: هفته گذشته، نرخ جهانی مس، سنگ‌آهن، فولاد و روی رشد مناسبی داشته و نرخ مس با عبور از سقف 6000 دلاری رکورد بیشترین رشد در چند سال اخیر را شکست و منجر به اقبال بازار به سهام ملی مس و تشکیل صف خرید سنگین برای این غول معدنی بورس شد.
عسگری در پایان به دیگر عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: نرخ سود بانکی هم تاثیری مستقیم بر روند فعالیت سرمایه گذاران در بازار دارد. این در حالی است که با شروع ساماندهی موسسه‌ های مالی غیرمجاز که از مهم‌ترین عوامل افزایش نرخ سود بانکی به شمار می‌آیند زمزمه‌های کاهش نرخ سود بانکی جدی‌تر شده است. وی ابراز امیدواری کرد که با کاهش نرخ سود بانکی شاهد ورود نقدینگی جدید و رشد سود مورد انتظار سهام در بازار سرمایه باشیم.قرعه نخستین عرضه اولیه امسال فرابورس به نام «اوان» افتاد
فردا نخستین عرضه اولیه امسال فرابورس ایران با عرضه 10 درصد از سهام شرکت میبن وان کیش با نماد «اوان» به روش ثبت سفارش در بازار دوم رقم می‌خورد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرابورس ایران، مبین وان کیش به عنوان دومین شرکت حاضر در گروه اطلاعات و ارتباطات پس از آتیه داده پرداز است که با عرضه تعداد 10 میلیون سهم از یکصد میلیون سهام این شرکت؛ فردا آغازگر عرضه‌های اولیه امسال فرابورس ایران خواهد بود.
مدیر عرضه این شرکت، مشاور سرمایه‌گذاری دیدگاهان نوین بوده و حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی به تعداد 450 سهم است.
این عرضه اولیه دارای دامنه قیمتی از مبلغ 3400 ریال تا 3470 ریال در ثبت سفارش است و شرکت مشاور سرمایه‌گذاری دیدگاهان نوین به عنوان متعهد خرید آن نقش‌آفرینی خواهد کرد به طوری که سقف تعهد خرید آن 50 درصد از سهام قابل عرضه در عرضه اولیه اعلام شده است.
روز یکشنبه در جریان نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» که به تشریح عملکرد و فعالیت این شرکت اختصاص داشت، عضو هیات مدیره شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران از پوشش کامل سود هر سهم این شرکت در فصل بهار و 4 ماهه ابتدای امسال خبر داد و گفت: سال گذشته نیز 57 درصد از سود پیش‌بینی‌شده را محقق کرده‌ایم.
شرکت مبین وان کیش با سرمایه 100 میلیارد ریالی، برای سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 96 به ازای هر سهم 533 ریال سود پیش‌بینی کرده است که از این میزان در گزارش سه ماه رقم 145 ریال معادل 27 درصد را پوشش داده است.توسعه نهادهای مالی در گروی عبور از عملکرد سنتی
مدیر عامل تأمین سرمایه لوتوس پارسیان گفت : باید تامین مالی در کشور از بازار پول به سمت بازار سرمایه حرکت کند.
علی تیموری گفت : جوانی تأمین سرمایه لوتوس پارسیان با تیم خوب و کار زیاد جبران شده و هم اکنون در بین سایر تأمین سرمایه ها از وضعیت مناسبی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان گفت: سال گذشته از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان فعالترین تأمین سرمایه انتخاب شدیم.
وی در ادامه افزود: تاکنون 4500 میلیارد تومان تعهد پذیره نویسی اوراق مختلف انجام گرفته است. همچنین تا پایان سال جاری 1500 میلیارد تومان اوراق منتشر می شود و تاکنون 11 مورد تعهد پذیره نویسی از طریق افزایش سرمایه انجام پذیرفته است.
این فعال بازار سرمایه با اشاره به اهمیت تنوع بخشی در ابزار های مالی گفت: به دنبال عملیاتی کردن ابزارهای جدید هستیم و در این راستا دستور العمل های لازم در سازمان بورس تصویب شده و پیگیر آن هستیم.
تیموری خاطرنشان کرد: در زمینه پوشش ریسک مدیریت دارایی ها و توسعه ابزارها پیشنهادات لازم به سازمان بورس داده شده است و قطعا تنوع ابزارها کارکرد مناسبی برای توسعه بازار دارد.
این مقام مسئول با بیان این که هر چقدر بازار سرمایه بزرگ‌تر و متنوع‌تر باشد، ذینفعان آن نفع بیشتری خواهند برد اضافه کرد: بنابراین باید کمک کنیم تا بازار سرمایه از ابزارهای متنوع و گسترده‌تری برخوردار شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: البته ایجاد ابزارهای جدید با مشکلات زیادی مواجه است و اساساً اکو سیستم آن راحت نیست.
مدیر عامل تأمین سرمایه لوتوس پارسیان در خصوص مشکلات این صنعت در کشور اذعان داشت: در بخش‌های مختلف از جمله قوانین و مقررات، نیروی انسانی و ... مشکلاتی وجود دارد که موجب شده تا فعالان بازار از حرکت به سمت توسعه ابزارهای جدید دوری کنند اما در تأمین سرمایه لوتوس با وجود نیروی انسانی ریسک پذیر و جسور، قدم های جدی در این زمینه برداشته شده است.
وی با اشاره به پذیره نویسی صندوق جسورانه و صندوق طلا و انجام معاملات ثانویه آن در بازار گفت: این اقدامات نوید بخش تنوع پذیری در طراحی ابزارهای بازار سرمایه است
تیموری شندی در ادامه با بیان این که درصد قابل توجهی از شرکت‌ های تامین سرمایه در بازار با سهامداری بانک ها شکل گرفته‌اند افزود: بیشتر شرکت‌ های تامین سرمایه تحت تاثیر سیاست های بانک ها هستند و از این جهت ممکن است این موضوع آثار منفی را در عملکرد آنها داشته باشد.
وی با اشاره به این که برای توسعه نهادهای مالی باید از شکل سنتی خارج شویم گفت: در حال حاضر در دوران گذار هستیم و باید تامین مالی در کشور از بازار پول به سمت بازار سرمایه محور بودن حرکت کند که در این راستا وضعیت سیستم بانکی می‌تواند بر کندی یا سرعت این روند تاثیرگذار باشد.
این مقام مسئول با بیان این که تامین سرمایه در دنیا به طور معمول به سمت ابزارهای مالی که پایه کالایی دارند به پیش می‌رود اظهار داشت: علت این موضوع این است که این نوع ابزارهای ریسک کنترل شده‌ای دارند که بر این اساس نیز برای توسعه بازار سرمایه باید به سمت این گروه ابزارها برویم.
تیموری شندی با بیان این که در سال گذشته برخی از تامین مالی‌های صورت گرفته در صنعت خودروی کشور با سود 45 درصد انجام شده است گفت: هزینه بالای تامین مالی موجب افزایش هزینه تولید، کاهش سودآوری و در نتیجه فشار بر مصرف کننده می‌شود. به همین دلیل هر چه هزینه تامین مالی صنایع بویژه صنعت خودرو کمتر شود رقابت‌پذیری بیشتر و نیز هزینه تولید کمتر می‌شود و بر این اساس باید به سمت استفاده از ابزارهای کالایی پیش برویم.
وی در خصوص وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا گفت: در مرحله اول سال گذشته خودروی سراتو در بورس کالا پذیرش شد که تا کنون چند بار عرضه این خودرو صورت گرفته است. همچنین در مرحله دوم، پذیرش خودروی دنا در اردیبهشت امسال در این بورس انجام شده که بر اساس پیش‌بینی‌ها عرضه دنا در این بورس از مهرماه امسال آغاز و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 2200 خودروی دنا در بورس کالا عرضه شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بنا داریم فرش ماشینی و فرش دست‌بافت را نیز به بورس کالا بیاوریم که از این جهت هم می‌توان از بستر بازار سرمایه برای تامین مالی صنایع کوچک و بزرگ استفاده کرد.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت ورود سرمایه خارجی به بازار سرمایه در دوران پسابرجام گفت: در هیچ جای دنیا 70 درصد سرمایه‌گذاری در بورس به صورت مستیقم توسط حقیقی‌ها صورت نمی‌گیرد اما در بازار سرمایه ما این چنین است. بنابراین ادبیات سرمایه‌گذاری در بورس ما متفاوت از دیگر کشورهاست و نباید انتظار داشته باشیم تا خارجی‌ها با این شرایط به بازار ما ورود کنند.
وی با تاکید براین که برای شرایط ورود سرمایه خارجی به بورس کشور باید متناسب با سایر بورس‌های دنیا تغییر کند گفت: بحث شفافیت صورت های مالی و گزارشات شرکت ها نیز از دیگر موانع ورود خارجی‌ ها به بازار سرمایه کشور است.
تیموری در بخش دیگری از سخنان خود به راه اندازی آنلاین صدور وابطال صندوق ها اشاره کرد و گفت: از سال گذشته دیگری مشتریان نیازی برای حضور فیزیکی برای صدور ابطال ندارند و همچنین امسال در جهت تکمیل روند آنلاین شدن فعالیت لوتوس پارسیان امکان اتصال درگاه تأمین سرمایه به کارگزاری بیمه، صرافی و بانک پارسیان به طور همزمان وجود دارد و این اقدام تا 2 هفته دیگر به بهره برداری می رسد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۲۱۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

در ادامه روند کاهش دو روز گذشته، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۴۰۰۰ واحدی، در کانال دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد ایستاد.

به گزارش ایسنا، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را بدون نوسان آغاز کرد و در پایان معاملات، شاخص کل بورس اوراق بهادار ریزشی ۴۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان شاخص کل هم‌وزن با رشد اندک، به ۷۵۰ هزار واحد رسید.

در بازار امروز ۲۹۵ هزار و ۲۵۹ معامله به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد و ۳۲ میلیون تومان انجام شد

سه نماد فملی، فولاد و کچاد بیشترین تأثیر را در شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد شستا، ذوب و فملی نیز پرتراکنش ترین نمادهای بازار بورس بودند.

گفتنی است؛ حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۲۴۶ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

اما شاخص کل فرابورس رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه خودرو رسید و پس از آن بیشترین حجم معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است